Activiteiten

Het blauwe bessenseizoen begint ieder jaar media juli en duurt tot ongeveer eind augustus. Gedurende het blauwe bessen seizoen zijn er enkele activiteiten die u kunt ondernemen bij ons op het bedrijf. Zo er is de mogelijkheid om verse blauwe bessen te kopen of u gaat zelf het veld in om de blauwe bessen zelf te plukken. U kunt genieten van de Brabantse natuur en wanneer u zin krijgt in een warm kopje koffie neemt u lekker plaats op ons terras.

Enkele uren of zelfs een dagje uit, alles is mogelijk bij het zelfplukken van de blauwe bessen. Na een Brabants ontvangst gaat u, gewapend met een emmertje het bessenveld in. U kunt lekker de tijd nemen en zoveel bessen plukken als u wilt. Als u klaar bent neemt u uw bessen mee en rekent deze af in het boerderijwinkeltje. Jaarlijks komen er duizenden toeristen het smaakvolste stukje fruit bij ons plukken. Velen hiervan vriezen de bessen in en genieten er nog het hele jaar van.

Nadat u bent uitgeplukt kan u onder het genot van een hapje of een drankje bijkomen van het harde werken.

In het blauwe bessenseizoen hebben wij als extraatje ambachtelijk blauwe bessenijs te koop. Uiteraard verkopen wij daarnaast ook de inmiddels bekende PeelVeens Jam en Sap. Buiten dit seizoen zijn de PeelVeens producten niet bij ons te verkrijgen, maar bij diverse (boerderij)winkels.

Een dagje Veens combineren:
De blauwe bessenvelden van Veens zijn gelegen in het Brabantse Peelgebied. Door dit gebied liggen enkele fietsroutes die een een mooi beeld geven van de Brabantse omgeving. Ons bedrijf ligt langs enkele van deze fietsroutes en op die manier is een bezoekje aan ons bedrijf dus mooi te combineren met een dagje fietsen. Heeft u interesse in een van deze fietsroutes? Op de onderstaande websites kunt u meer informatie vinden.
  

Wilt u schriftelijk of via mail op de hoogte gehouden worden van onze zelfpluk-activiteiten? Stuur dan een mail met uw (e-mail)adres naar: mark@veensblauwebessen.nl 

 

Openingstijden

Voor het seizoen 2023
zijn wij open van half juli
tot eind augustus

Van ma t/m vrij
Van 08.00 - 17.00 uur
en op zaterdag van
08.00 uur - 14.00 uur

Zondag's gesloten.